06–53276621 info@pw-electro.nl

Inventiviteit heeft de toekomst

100 jaar innovatieve JUNG-producthistorie
In 1912 richtte de toentertijd 40-jarige elektromonteur Albrecht Jung in Schalksmühle een elektrotechnische fabriek op. Hier stond de productie van zijn gepatenteerde uitvinding centraal: de trekschakelaar met 1/8 draai. Dit principe van een korte activering vormt tot op de dag van vandaag, de basis voor alle schakelconstructies van het bedrijf.

Nieuwe generatie schakelaars
Sinds de eerste jaren worden de verschillende etappes op weg naar bedrijfssucces door opvallende productontwikkelingen gemarkeerd. Gericht op de behoeften van de markt, specialiseerde JUNG zich snel in de productie van schakelaars en stopcontacten. Naast een hoge kwaliteitsstandaard werd de factor design steeds belangrijker. Al in de jaren 60 presenteerde het bedrijf een drukschakelaar. Die de tot dan toe gangbare kiep- en draaimodellen aanvulde en uitgroeide tot een klassieker voor een eigentijds schakelaar ontwerp.
Met de ontwikkeling van de eerste productserie met een maximaal schakelaaroppervlak van 70 x 70 mm zette JUNG in 1969 uiteindelijk, nieuwe standaarden op het gebied van functionaliteit, design en bedieningscomfort: er was een nieuwe generatie schakelaars geboren!
In de daaropvolgende jaren en decennia ging de vooruitgang snel. Er werden steeds hogere eisen gesteld aan moderne gebouwtechniek.

Productportfolio
Om aan deze behoeften te kunnen voldoen, breidde JUNG zijn productportfolio permanent uit en overtuigde de markt met innovatieve ontwikkelingen. Daarom, kan JUNG vandaag de dag een groot assortiment aan apparaten en systemen aanbieden die overtuigen door moderne techniek, hoogwaardig design en een buitengewone veelzijdigheid aan functies. Het aanbod bestaat uit schakelaars, wandcontactdozen, dimmers en bewegingsmelders in de meest uiteenlopende varianten voor elke toepassing. De portfolio omvat daarnaast innovatieve systemen die, de besturing van functies in huis overnemen: van verlichtings-, jaloezieën- en temperatuurregeling, draadloze technologie tot aan de KNX-techniek, deurcommunicatie en multimediabesturing is een uitgebreid spectrum afgedekt. Naast de aspecten comfort en veiligheid wordt hierbij ook, altijd rekening gehouden met het rendement en de energie-efficiëntie.

Met deze strategie van innovatiekracht ziet JUNG de toekomst optimistisch tegemoet en begint nu aan de volgende 100 jaar succesvolle producthistorie.

WEBSITE